besplatna dostava tonera
 

DOWNLOAD CJENIKA

Cjenik HP tonera i tinti
Cjenik Canon tonera i tinti
Cjenik Lexmark tonera i tinti
Cjenik Epson tonera i tinti
Cjenik Samsung tonera i tinti
Cjenik Kyocera tonera i tinti
Cjenik Panasonic tonera i tinti
Download cjenika tonera i tinti
 
 
 

Način rada tonera

Princip rada tonera 1 Princip rada tonera 2 Princip rada tonera 3
Direktni sistem prenosa Posrednički sustav prijenosa Brother sustav

 

Obnova tonera


Cijenjeni korisnici printera ( pisača ), pokušat ćemo Vam ukratko obrazložiti što je to obnova tonera, koji je cilj obnove tonera, koje su prednosti i koji nedostaci obnove i koliko vi imate prednosti i koristi od obnove tonera.

Obnavljanje tonera je postupak i tehnički proces procjene toner kazete, otvaranja kazete, detaljnog čišćenja (usisavanja, ispuhavanja, poliranja), zamjene dijelova (PCR, wiper blade, doctor blade).

Procjena tonera je vrlo bitan dio samog početka jer se već tada odvajaju toner kazete koje su spremne za obnovu i one koje se odlažu u otpad jer su mehanički istrošene i teško da se mogu kvalitetno obnoviti.

Nakon toga potpuno očišćena toner kazeta se puni prahom odgovarajućeg tipa granulacije za određeni model laserskog printera. Izbor toner praha je vrlo bitna činjenica u procesu punjenja kazete jer nisu svi prahovi isti tj. kompatibilni i uporaba krivog toner praha daje rezultate koji ne zadovoljavaju neke norme ispisa. Poslije spomenutih postupaka, toner kazeta se testira na laserskom pisaču gdje mora zadovoljiti sve testove ispisa, te se nakon zadovoljenog rada smatra ispravnom i sposobnom za uporabu.

 

obnova tonera kvaliteta ispisa kvalitetni ispis

Cilj obnove tonera i njegove prednosti

Osim što stavljamo prioritet na ekološku svijest korištenjem jedne toner kazete u obnovi od 2-3 puta , ekonomska isplativost uštedom i do 50 % novca za korisnike i pokretanje proizvodnih procesa kao korist privrednog društva.

Ekološka brojka

Svaka toner kazeta je sastavljena od različitih štetnih elemenata i dijelova u njoj, koji bačeni u prirodu, predstavljaju teško razgradiv otpad, koji se razgrađuje 1000 godina a obnovom tonera se može smanjiti i do 5 puta. Svakodnevnom proizvodnjom novih toner kazeta dovodi do sve većih potreba za iskorištavanjem osnovnih sirovina i zagađenja okoliša složenim procesom proizvodnje.

Tako se za godišnju proizvodnju plastičnih kućišta toner kazeta utroši 1.2 milijuna barela nafte,obnovom se tako uštedi 300 000 barela nafte. Za izradu PCR (optičkih bubnjeva) toner kazeta potrebno je svake godine 60 000 tona boksita .. itd.

Sve ove brojke se smanjuju i do 3 puta na području globalne obnove tonera a to je ipak respektabilna brojka u korist planete.


Nedostatci obnove tonera
Ograničen broj ponavljanja obnove ( do 3 puta za jednu kazetu). Mogući loši primjeri nekvalitetne obnove od raznih reparatura toner kazeta. Zlouporaba uložene kvalitete i naplaćene cijene.

Priče ovlaštenih prodavača tonera i laika
Kao što ste i imali priliku čuti od strane original distributera pisača i potrošnog materijala da obnovljeni toner ugrožava rad pisača, loš ispis itd. Nažalost to Vam moraju reći jer globalne kompanije od kojih ste Vi kupili svoj printer, jednostavno moraju nadoknaditi cijenu prejeftinog printera kojeg su Vam prodali na uštrb cijene tonera, gdje nadoknađuju gubitak samog uređaja. Mogli ste primijetiti da neki uređaji iznose 800,00 kn a cijena tonera za njega je 500,00 kn.Mi Vam odgovorno tvrdimo s odgovornošću da kvalitetno obnovljena toner kazeta ne ugrožava vitalan i ispravan rad vašeg uređaja kojeg koristite. I nema razloga ni činjenica koje bi ugrozile naš stav.
 
Copyright © 2008 Alfabet - Dizajn Studio.com.hr  
Naslovnica|Obnova tonera|Servis|Web Shop|Kontakti