Ovaj put ćemo probati iznijeti svoje viđenje laserskog kolor printera/ skenera/kopirke HP a M280nw.Hp ne odustaje od malih kolor laserskih printera

koji očito pronalaze svoje tržište u segmentu multifunkcijskih printera za male urede, pored najezde tank varijanti Epsonovog Ciss a, i Canona.Ink jet tank serije jesu možda najjeftinije u cijeni po printu ali laserski kolor printeri su i dalje brži i ispisuju ljepšu sliku bar na običnom uredskom papiru.Hp M280 je uređaj koji će zadovoljiti male urede s potrebom do 500 tinjak stranica mjesečno ( to je idealna količina s obzirom na cijenu tonera i količinu printanja).Printer ima jedini nedostatak a tiče se rezolucije printa od 600×600 dpi što ga tjera u donji dio stupca u odnosu na konkurenciju, no duplex ispisa i 21 stranicu ispisa u minuti oprostit ćete mu i taj nedostatak.

Dok čekate na isprint prve stranice od 12 sekundi što i nije malo zaključujete već sada ta je to uređaj za kućnu upotrebu i mali ured.HP M280nw nudi mrežno povezivanje i wi-fi što je zapravo super, jer ne morate bušiti zidove i regale prilikom pozicioniranja u uredu. Ladica je predviđena za samo 250 listova i najveću masu papira koju koristi je 220g , što znači zaboravite na vizitke , bar one koje liče na nešto!Printer na skeneru ima i ADF tako da ne morate stajati kraj njega i ubacivati list po list, već njegov motor sam uzima, selektira list po list i tako kopira ili skenira.HP M280 koristi tonere pod imenom CF540BK(HP 203A) za crnu, HP CF541 za plavu boju tako ostale CF542,543 za magentu to su toneri za 1300 stranica dok uredno obnavljamo i tonere većeg kapaciteta pod oznakom CF540x , CF541x…itd za 2500 stranica.Reći ćemo da uz printer u kutiji dobijete i startne tonere koji printaju samo 700 stranica.

Što se tiče tonera , radi se o tonerima koji su spojeni svaki za sebe u cjelinu sa primarnim spremnikom, develop valjkom za nanos praha,opc valjkom i pcr valjkom te najzad otpadnim ili sekundarnim spremnikom gdje upada višak neotisnutog praha ( taj dio je najčešće i Ahilova peta malih tonera s malim kapacitetom ali nećemo o tome ovaj puta). Testirali smo rad nekoliko zamjenskih kineskih tonera CF540 i primijetili smo da toneri uza to što u početku imaju savršen ispis, ipak ne odrade svoj ciklus jer im se jave problemi sa dr. bladeu koji loše radi s prahom tj prah mu oštećuje rub noža i nastaju crte na ispisu a da toneri nisu odradili niti 70% kapaciteta.Kineski proizvođači ovih klon kazeta nisu se pozabavili testiranjem ovog modela bar za sada.Zaključak je da je ipak bolje obnavljati taj model tonera kojeg možete naručiti i na našem web shopu:cf540

Zanimljiv video punjenja sa Static Control materijalom vidjeti i na ovom linku you tube i to je vrlo kvalietan načpin obnove tonera; video

Zbog nedostatka praznih originalnih tonera, voljni smo i nudimo otkup praznih tonera CF540a verzije koji su neophodni za punjenje.

Potrebno je reći isto tako da naši zamjenski toneri HP203A tj CF540bk crni,CF541cyan,CF542 žuti i CF543 magenta rade i na ostalim drugim modelima uređaja:

HP Color LaserJet Pro M254NW
HP Color LaserJet Pro MFP M280 Series
HP Color LaserJet Pro MFP M280NW
HP Color LaserJet Pro MFP M281FDN
HP Color LaserJet Pro MFP M281FDW
HP Color LaserJet Pro M254DW

No da se vratimo na sami uređaj, po ispisu ako trebate ljepšu grafiku i fotografije, Canon MF634Cdw koji je u istoj kategoriji je naš izbor.Najveće razočaranje, međutim, bio je ispis fotografija. Iako je većina testnih slika koje smo  ispisali bila ok, mnoge od njih imale su vidljive nedostatke, a neke i veće. Mnoge su slike bile pretamne, do te mjere da su svijetle boje i tonovi kože bili malo prigušeni i nisu imali živost. Sve ovo ne znači da ispis fotografija M280’a nije dovoljno dobar za određene vrste upotrebe u uredu i poslu.Zaključujemo da je uređaj ispunio očekivanja za male urede sa malim potrebama ispisa i bez cjepidlačenja oko uspoređivanja slike sa FUL HD rezolucijom. Video o HP M280 laser printeru pogledajte na you tube

dok zamjenske tonere za HP M280nw možete naći na našem web shopu ovdje: toneri

Malo osvrta na seriju Lexmarkovih printera CX317.Uređaj je zadržao stari i kockasti izgled starije serije kolor printera koji su izgledom na stariju seriju CX310. Uređaj je prije svega skener, kopirka i printer koji koristi mrežu i ono najbolje što odlikuje uredski printer obostrani ispis.Uređaju se jedino zamjera što u startu ne dolazi kao wi-fi uređaj već se ta opcija doplaćuje i ugrađuje. Lexmark CX 317 nudi i nemalu brzinu ispisa od 25 stranica u minuti i to u boji , jaku gigabitnu mrežu te printanje s mobitela. Printeru je potrebno  12 sekundi za isprint prve stranice , što i nije malo vrijeme sobzirom na to da se uređaj nalazi na nekom šalteru! Printer posjeduje i 2,4 inčni LCD ekran te ladicu za papir od 250 listova te dodatna ladice od 500 listova što je doista puno za takav pisač. Rezolucija od 2400×600 dpi što je stvarno idealna za uredski printer a to postiše PANTONE tehnologijom.

Pantone tehnologija je sustav standardizacije boja koji pomaže u prepoznavanju i podudaranju boja.Pantone Color Matching System uvelike je standardizirani sustav reprodukcije boja. Standardiziranjem boja, različiti proizvođači na različitim lokacijama mogu koristiti Pantone sustav kako bi se osiguralo da se boje podudaraju bez izravnog kontakta proizvođača,Jedna takva upotreba je standardizacija boja u CMYK procesu.Lexmark je nešto napravio i na sigurnosti dokumenata ,postoje provjerene i testirane mrežne sigurnosne značajke i protokoli koji štite uređaj, osobne podatke i mrežu od neovlaštenog pristupa.

To znači da se svi dokumenti mogu sigurno i sigurno ispisati, čak i s mobilnog uređaja. Uređaj je namijenjen za do 5000 stranica mjesečno.Od potrošnog materijala koristi tonere 71B20 koji printaju 2300 stranica, toneri su i dalje odvojeni od developer (jedinica za nanos tonera na papir) jedinice kao i foto jedinice što znači da izmjenom tonera ne mijenjate i fotokonduktor valjke , stoga ćete za njih morati izdvojiti dodatna sredstva ali tek nakon 40 000 stranica kao i posudu otpadnog praha koja se mijena svakih 18 000 stranica.Navodno sa  Mac om ima problema s njegovim Ios gdje se može samo printati ali ne i skenirati jer ne vidi uopće ladicu za papir i papir kao kao i problem glasnoće prilikom rada.

Tvrtka Alfabet za ovaj printer nudi reparaciju toner kazeta pod nazivom 71B20K0 za 3000 stranica od 512,00 kn kao i boje 71B20M,y,c  za 3000 stranica.Alfabet zamjenski toneri 71B20K0 koriste se i u sličnim uređajima iste serije: cs317,cs417,cs517 i MFP uređaja cx 317dn,cx 417de,cx517de.

Tvrtka Alfabet nudi i zamjenske tonere Lexmark za veće kapacitete ispisa 3500 stranica pod nazivom.

Visoka cijena originala je ipak kod nas spuštena na  razumnu cijenu od 512,00 kn  sa pdv što svakako uređaj možemo preporučiti kao odličan odabir u uredskom poslovanju. Lexmark tonere 71B20Ko možete naručiti na našem web shopu.

Zanimljiv video možete pogledati na you tube linku:Lexmark cx317

Zamjenski toneri cx 317

Alfabet Inkubator Vas nagrađuje ograničenim brojem tableta Lenovo 3 Quad 10 po cijeni od 10,00 kn!

Alfabet Inkubator Vas nagrađuje ograničenim brojem tableta Lenovo 3 Quad 10 po cijeni od 10,00 kn!

Prilika koja se ne propušta!

Alfabet Inkubator Vas nagrađuje ograničenim brojem tableta Lenovo Tab 3 10 Quad po cijeni od 10,00 kn! Tablet od 1700,00 kn možete dobiti za 10,00 kn ukoliko sudjelujete u našoj promociji!
Što je potrebno?
Potrebno se registrirati na naš web shop www.alfabet.hr/shop te napraviti narudžbu Alfabet tonera u iznosu od 2200,00 kn s PDV om.
Ako na našem web shopu ne postoje toneri koje Vi trebate možete istu zatražiti putem besplatnog telefonskog broja: 0800 200 149 ili mailom : alfabet@alfabet.hr.
Nakon zatražene ponude, istu je potrebno uplatiti i u iduća 2 dana ćete dobiti tražene tonere i tablet Lenovo.
Mogu li nešto drugo naručiti osim Alfabet tonera?
Ne morate naručiti samo Alfabet tonere, moguće je naručiti originalne tonere i originalne tinte, ali u drugoj vrijednosti.
U slučaju naručivanja originalnih tonera i tinti, molimo da nam se obratite putem gore navedenog telefona i e-maila radi dodatnih objašnjenja i slanja ponude.

Do kada traje ta akcija?

Akcija tj. promocija traje do isteka zaliha, ali svakako do 25.07.2019.
Ja bih htio više tableta od jednog?
Možete naručiti maksimalno do 3 tableta Lenovo sukladno količini tonera koja je potreban za jedan tablet.
Hoćete li imati više sličnih promocija?
Da hoćemo, ako ste tvrtka potrebno je potpisati ugovor s našom tvrtkom o suradnji i isporuci tonera i ostalog uredskog pribora gdje ćemo Vas informirati o promocijama tijekom godine.

Ostali uvjeti:

Ova promocija pod imenom kupi i pokupi je ograničenog trajanja zbog količine tableta i tonera u ponudi. Tvrtka  Alfabet zadržava pravo mijenjati tijekom promocije cijene i potrebne količine tonera koje su potrebne za ostvarivanja ovog popusta. Tvrtka Alfabet zadržava pravo promijeniti i model uređaja, ali svakako će biti tablet Lenovo! Tvrtka Alfabet Inkubator nema obavezu vršiti povrat od kupca koji se predomislio tj. otvorio uređaj. Lenovo tablet je novi uređaj i samom kupovinom podliježe pravilima jamstva koje se ostvaruje u ovlaštenom servisu Lenovo u Republici Hrvatskoj. Na sve Alfabet tonere dajemo jamstvo od 12 mjeseci od dana kupovine pod uvjetima o uvjetima reklamiranja tehničke robe! Prilikom kupovine Alfabet tonera NE vrijedi kupon u iznosu od 20% kao i rabati i popusti koje ste do sada koristili ako ste naši poslovni partneri

U slučaju nemogućnosti isporuke navedenog tableta, tvrtka Alfabet Inkubator će izvršiti povrat uplaćenog novca kupcu koji je izvršio uplatu za promociju u roku 3 radna dana tj. od dana obavijesti o nemogućnosti isporuke uređaja.
Ova promocija bit će objavljena putem sljedećih promotivnih kanala tvrtke Alfabet Inkubator: Facebook, Instagram, web stranice ,mailing liste.
Više informacija na tel: 0800 200 149 ili mail : alfabet@alfabet.hr

Tehničke karakteristike tableta:

Model: Lenovo Tab 3 10
Part number: ZA0X0089BG
Namjena: Tablet
Procesor: MediaTek™ 8161 Quad-Core procesor (1.30GHz 1MB)
Memorija: 2GB
Grafika: Integrirana ARM Mali
Zaslon: 10.1″ FullHD (1920×1200) IPS
Disk: 16GB eMMC
Komunikacija: WiFi 802.11a/b/g/n/ac, 1×1 + BT4.0
Baterija: 2-ćelijska (7000mAh) baterija
Zvuk: Zvučnici s tehnologijom Dolby Atmos®
Dimenzije i masa: 247 x 8.9 x 171
0.5 kg
Operativni sustav: Android™ 6.0
Kamera: Prednja 5.0MP / Stražnja 8.0MP

Također, ako vas zanima možete  pogledati recenziju uređaja ovdje.

Začepljena glava!

Jedan čest i vjerojatno rješiv razlog niskog ispisa spremnika je začepljena mlaznica u glavi pisača. To je vrlo čest problem koji se pojavljuje kod nekih marki pisača . Na primjer, Epson printeri su  poznati po začepljenim mlaznicama ispisne glave.Svi korisnici koji posjeduju Epson uređaje sigurno su se susreli sa poluispravnim mlaznicama, koje se popravili čišćenjem koje je predviđeno od strane Epsona.Čak je i proizvođač printera namjenio test mod kojim možete provjeriti stanje mlaznica, taj mod testa mlaznica je dostupan kroz postavke _maintance_print nozzle check.

Postoje čvrsti razlozi zašto se to događa i još više čvrstih razloga zašto se to toliko događa s Epson printerima. Ukratko, radi se o korelaciji između napretka tehnologije i smanjenja veličine. Na primjer, najmoderniji tehnološki napredak uključuje smanjenje veličine. U slučaju ispisa, smanjivanje mlaznica pisača u promjeru zapravo pomaže kvaliteti ispisa. Dakle,što je kvaliteta ispisa viša to je mogućnost kvara veća. Epsonovi pisači dobivaju začepljene mlaznice na ispisnim glavama jer nude izvrsnu kvalitetu ispisa. Prije ćemo ipak nešto o dva mita začepljivanja mlaznica
Evo jednog mita: Nikada nećete dobiti začepljene mlaznice ispisne glave ako koristite originalne tinte.

Evo još jednog mita: Nećete dobiti začepljene mlaznice ispisne glave ako redovito čistite glavu printera.

Oba su mita dovela u zabludu većinu korisnika printera. Oba su pogrešna, naravno. Ako upotrebljavate zamjenske tinte to je u biti isto kao što koristite originalne spremnike s tintom.U Alfabet servisu vidjeli smo desetke printera koji godinama koriste zamjenske tinte i uredno su radili te su došli na servis zbog problema uzimanja papira ili sl.Kao i par printera koji su došli na naš servis gdje su korisnici koristili
samo originalne tinte a ipak se dogodilo začepljenje mlaznica!

Popravak glave epson

Usporedbe radi, korisnici ink jet printera koji koriste termalnu tehnologiju ispisa (hp,canon) ovakve kvarove ne poznaju jer su same tinte u sklopu s glavom te izmjenom tinte mijenjaju i glavu. Sjećate li se kako je izvrsna kvaliteta ispisa Epson pisača? Pa, to je omogućeno njihovim ispisnim glavama koje su posebno napredne ali je problem što su te glave integrirane u sklop tj mehanizam printera i one su za korisnika printera neodvojive.

Nije ih lako ukloniti bez malo iskustva. To znači da ih ne možete jednostavno odvojiti ili izvući da biste ih obrisali. Budući da ih ne možete obrisati, problem začepljenih mlaznica ispisnih glava postaje posebno neugodan.
Glavni krivac u problemu začepljenih mlaznica ispisnih glava , je zrak. Zračne blokade su prilično uobičajene, pogotovo zato što mlaznice postaju sve manje. Sljedeći veliki krivac je, naravno, suha tinta.
Međutim svi pisači imaju taj sustav u kojem pokreću mali ciklus čišćenja glave za ispis ali samo kada su uključeni. U ovom ciklusu pisač izvlači malo tinte kroz mlaznice kako bi ih podmazao.

Ovi ciklusi su korisni za pisač i smanjuju šanse začepljenih mlaznica ispisnih glava. Problem je u tome što većina vlasnika pisača nikada ne isključuje svoje pisače. Ako ga nikad ne isključite, nikada neće biti proces čišćenja uključen.Stoga je uvijek dobro isključiti pisač noću a uključiti ga ujutro, čut ćete ovaj zvuk ciklusa koji traje 1-2 minute.
To je tradicionalni savjet za održavanje pisača. Kod Epsonovih ink jet printera najbitnije je da ih se koriste jednom tjedno kako bi tinta prolazila kroz glavu i tako ne bi dolazilo do sušenja tinte u njoj.
Ne postoji točno vrijeme stajanja odnosno vrijeme pauze kad printer ne radi a koje dovodi do začepljenja glave ali možemo reći da je to od 10 dana do 30 dana.

Stoga je jedan od najjednostavnijih načina suprotstavljanja problema začepljene mlaznice za ispisnu glavu u Epson pisačima redovito korištenje. Idealno bi bilo da pogledate preporučeni minimalni mjesečni radni ciklus i pokušate izračunati što znači u smislu dnevnog printanja. Čak i ako uspijete napraviti polovicu tog cilja dnevno, vaš pisač bi trebao biti siguran i pouzdan.
Tinta za pisač koju koristi glava je dizajnirana da se brz  suši. U tom smislu, ne razlikuje se mnogo od šalice kave. Ako ostavite kavu otvorenu, na njoj ćete vidjeti polukruti film. Upravo se to dogodilo s tintom pisača. Kada se vaš pisač ne koristite redovito, uzrokuje da se tinta u mlaznicama postupno osuši do točke u kojoj počinje blokirati prolaz svježe tinte iz spremnika.
Hajdemo kratko objasniti anatomiju Epson glave.

Micro Piezo tehnologija i kako radi?

Micro Piezo tehnologija koristi piezo kristale tj materijale poput kristala i keramike koji pulsiraju kada im električne signale šalje printer. Ona proizvode nevjerojatno male i sićušne kapljice, kako po obliku tako i po veličini, ti se elementi savijaju unatrag,izbacujući precizne količine tinte na papir. Budući da se električni naboj može uključiti i isključiti kao prekidač, postoji ogromna količina kontrole nad količinom tinte koja se izbacuje kroz mlaznice.Termalne pak mlaznice koriste grijaći element za kuhanje tinte, stvarajući zračni mjehur koji izbacuje tintu kroz mlaznicu. Rezultat ispisa može biti manje točan u odnosu na Micro Piezo glave.
Kapljice tinte se pokreću kroz svaku mlaznicu brzinom od 40.000 puta u sekundi prilikom printanja dokumenata velikom brzinom.

Epson piezo mlaznice su različite – svaka mlaznica može proizvesti do pet kapljica različite veličine. To je kao da koristite različite četke za slikanje platna. Veće točke koriste se za povećanje brzine za područja u boji, dok manje kapi mogu stvoriti zapanjujuće detalje. Pomoću ove tehnologije može se vjerno reproducirati razlike između tamnih i svijetlih boja, printajući ih da izgledaju posve prirodno.
Kanali mlaznica kojima tinta printa na papir su veličine 20-50 mikrona. Ljudska dlaka primjera radi ima širinu od približno 80 mikrona.Tinte koje se koriste u printerima su boje na bazi vode, ulja, eko-otapala. Tipična Piezo glava za ispis ima 720 mlaznica po boji koje mogu zahtijevati više prolaza i mogu usporiti brzinu ispisa. Epsonove Piezo glave imaju sposobnost  kontroliranja veličine kapljice tinte koja može povećati i smanjiti gdje se posebno istiće Epsonova razčučivost do najmanjegn detalja. Piezo glave pisača imaju dulji vijek trajanja i dizajnirane su da traju vijek trajanja pisača (obično oko 3-5 godina).Više o novim tehnologijama koje epson primjenjuje možete pogledati i na ovom super videu:Epsonova tehnologija proizvodnje

Način popravka i odštopavanja glave

Postoje dva način kako otkloniti kvar na Epson glavama.
Prvi je da se izvade tinte , zatim se ubrizgava tekućina koja sadrži izopropilni alkohol pritiskom tlaka u jednom i drugom pravcu , to se može napraviti špricom i cjevčicom gdje tekućina otapa suhu tintu i ostvaruje cirkulaciju prolaska kroz glavu.
Drugi način je nešto kompleksniji i zahtjeva skidanje glave i držanje u alkoholnoj tekućini posredstvom ultrazvučne posude koja uz mikro vibracije pomaže odčepljenju glave.Ovaj način je dugotrajniji i pomaže kad je nastupilo teže začepljenje.

Posljednji način i ne možemo reći da je servis a taj je zamjena glave pisača.Ova opcija je prisutnija kod Epson printera koji koriste ciss ova Epson rješenja gdje su printeri cjenovno iznad 1000,00 kn.i gdje se ulaganjem od 480,00 kn u novu glavu isplati.

Jedan od načina odštopavanja glave:Popravak ispiranjem mlaznica

Možemo zaključiti da su Epson ink jet printeri uređaji visoke ispisne kvalitete u odnosu na pisače koji koriste termalnu tehnologiju ispisa ali ujedno i rizičniji za ispravno korištenje ako ih se rijetko koriste.
Ako želite izbjeći ovakve scenarije odlučite se manju kvalitetu ispisa s laserskom printerima.

HP Laser 1000 Neverstop Alfabet Blog pametni ispis novo. Namijenjenog vlasnicima malih tvrtki na tržištima u nastajanju i reimaginiranom HP Smart Tanku za..
HP Laser 1000 Neverstop Alfabet Blog

Tvrtka HP objavila je da nastavlja s ponovnim osmišljavanjem pametnog ispisa s uvođenjem dvaju velikih pisača, HP Neverstop Laser namijenjenog vlasnicima malih tvrtki na tržištima u nastajanju i reimaginiranom HP Smart Tanku za kućnu upotrebu. Predviđa se da će do 2020. u Kini biti 43 milijuna malih poduzeća, a mali poduzetnici čine 60 posto ukupnog BDP-a. HP Neverstop Laser je potpuno novi laserski pisač s brzim učitavanjem koji omogućuje poduzetnicima da više ne troše vrijeme na prekide. S prvim sustavom za dobavu tonera koji korisnicima omogućuje zamjenu tonera u nekoliko sekundi, HP Neverstop Laser osigurava vlasnicima malih tvrtki da ostanu u svom poslovnom tijeku, dok dobivaju najveću vrijednost od svog pisača. Pogledajte kako se to radi u gornjem videozapisu.

HP o novom proizvodu

“Nedavna HP-ova globalna studija pokazala je da gotovo 70 posto kineskih vlasnika malih poduzeća izjavljuje da njihov posao ne može raditi bez pisača”, kaže Anneliese Olson, globalni direktor i glavni direktor HP-ovih rješenja za kućno tiskanje. “Smanjenjem uobičajenih prekida ispisa s inovativnim inovacijama, mobilnim aplikacijama i digitalnom integracijom, HP Neverstop Laser daje poduzetnicima konkurentnu prednost da svoju strast pretvore u uspješan posao”, dodao je Olson.

HP objašnjava da je dizajnirao HP Neverstop Laser s obzirom na održivost, tako da su pisači izrađeni s više od 25 posto reciklirane plastike po težini dok je komplet za ponovno umetanje tonera izrađen od 75 posto reciklirane plastike po težini. Ključne značajke uključuju do 5.000 stranica bez prekida, revolucionarni sustav opskrbe omogućuje vam brzo i jednostavno učitavanje tonera za 15 sekundi bez stvaranja nereda i jednostavnog mobilnog skeniranja i ispisivanja s najboljim mobilnim ispisom u klasi HP Smart App. HP tvrdi da potrošači dobivaju izvorni HP-ov kvalitetan ispis po cijeni po stranici koja je konkurentna imitacijskim spremnicima, uz uštedu do 80 posto na HP-ovom izvornom toneru. HP 1000

Provjerite našu ponudu HP printera laserskih

HP Laser 1000 Neverstop Alfabet Blog

Problemi sa HP CF217 tonerima Alfabet. .."toner lupa, toliko da mislim da će nešto puknuti u printeru!", ovim riječima nekoliko korisnika printera M102,M130
Problemi sa HP CF217 tonerima Alfabet

..“toner lupa, toliko da mislim da će nešto puknuti u printeru!”, ovim riječima nekoliko korisnika printera M102,M130 itd., a koji koriste toner CF217 javilo se kad su nam reklamirali CF217. Pored toga što neki prodavači prodaju zamjenski toner CF217 bez čipa. Tj. stari čip s originalne koji se prebaci ( mada ne znam kako bi se netko još i time bavio, obzirom da je čip minijaturan veličine 1/3 SIM kartice) na novu zamjensku video: Prebacivanje čipa video. Mislim da je to prava mala gnjavaža, jer printer i pored toga javlja da je toner prazan. Uz navedeni problem prebacivanja, pojavio se i veći problem sa zamjenskim tonerima tog modela. On je da zamjenski toneri nisu u stanju odraditi niti pola kapaciteta tj. 800 stranica, a da ne rade buku i lupu u uređaju. Zašto se to događa?

Zašto toneri u početku rade normalno, a kasnije rade probleme

Kad se pogleda cijeli dizajn i arhitektura tonera CF217, pada mi na pamet da je HP ili u problemima s budžetom oko dizajna novih tonera ili su dobro zapaprili kineskim proizvođačima zamjenskih tonera. U svakom slučaju uspjeli su u tome. Kao prvo kod  dizajna tonera CF217 primjećuje da je HP odvojio  posebno develop jedinicu i foto jedinicu. Što je do sada bila praksa kod Lexmarka i Epson printera. Drugo toner CF217 je konstruiran sa tzv. kardanom (tako sam ga nazvao) malim plastičnim gearom kojeg je Hp očito zaštitio patentom, a kojeg proizvođači klonovskih tonera ne mogu imitirati tj. ne smiju. Problem je u dimenzijama tog geara koji je sličnih dimenzija, ali ne i istih i po mom mišljenju to je odgovor na lupanje nakon 100 tinjak isprintanih stranica.

Problem uzrokuje pucanje plastike

Spomenuti kardan nakon nekog vremena popuca tj. plastika sličnog oblika popuca od sile prilikom momenta okretanja. Testirali smo za sada 2 vrste zamjenskih tonera koji su najzastupljeniji na našem tržištu i svima je zajedničko da rade probleme nakon 100-200 stranica. Pouzdano svakako rade obnovljeni originalni toneri, koji koriste originalni HP potrošni uložak. No, tih tonera na tržištu je puno manje u odnosu na zamjenske. Isti problem je prisutan kod HP kazete CF230 koja je dizajnirana na isti način, izuzev drugog čipa i male razlike u dimenzijama, ali filozofija rada je ista.

Obzirom da je i cijena materijala za reparaciju te kazete poprilično visoka ( čip 140,00kn), ostaje nam zaključak da je korisnik koji je planirao koristiti printer za poslovnu upotrebu naviknut na HP omjer cijene i kvalitete ipak ostao zakinut tj. prevaren. Tako s ovim tegobama i cijenom ispravnog tonera od 290-340 kn, ovisno kod koga ga se kupuje i odnosom koliko s njom možete isprintati. Primjećuje se da će HP sa najjeftinijim laserkim modelima printera i kazeta, koristiti fine mehaničke sklopove, koje planira štititi patentom. Trenutno HP i Canon vode sudske sporove sa kineskim tvrtkama, koje krše patentna prava i proizvode klon zamjenske kazete.

Možete ovdje pogledati ponudu punjenog CF217 Alfabet tonera
Provjerite ponudu naših zamjenskih Alfabet tonera za sve printere
Problemi sa HP CF217 tonerima Alfabet

Laserski ili Ink Jet Alfabet Blog HP DeskJet Ink Advantage 3787 All-in-One Laser ili ink jet? Koji printer odabrati? Blog Alfabet. Već dulje vrijeme, radeći u djelatnosti prodaje i servisa  laserskih i tintnih printera,  kupcima na..

Laser ili ink jet Blog Alfabet

“Laserski ili tintni printer?”, pitanje je sad.

Već dulje vrijeme, radeći u djelatnosti prodaje i servisa  laserskih i tintnih printera,  kupcima na pitanje koji printer kupiti, postavljam dva pitanja. Koliko planirate printati mjesečno i treba li ispis biti crno bijeli ili u koloru? Na ta dva pitanja kupac malo zastane, pa razmisli, ali ne sjećam da sam dobio odmah jasan odgovor. Stoga mi se čini da većina želi kupiti printer sa što više funkcija ali nemaju plan koliko bi im takav printer koristio. Zapravo svi se možemo složiti da prilikom odabira bilo kakvog proizvoda želimo iz njega izvuči maksimum bilo da se radi o kućnoj ili pak uredskoj upotrebi.

Kratki vodič za kupce printera

Ne ulazeći puno u tehničku materiju želio sam ponuditi kratki vodič za kupce printera.
Stvar je jednostavna: želite li  printati više od stotinjak stranica mjesečno a boja vam nije važna onda je za  vas  svakako laserski printer, kojega možemo birati između običnog  ili multifunkcijskog ( sken/copy/print).  Obični printer možete nabaviti već po četristotinjak kuna, npr.: xerox 3020

Preporuka

Ako vam je plan tu i tamo nešto isprintati pa  bilo to i za potrebe tvrtke onda svakako preporučam ink jet printer. Naravno i laserski printer može printati tu i tamo no šteta da je uređaj neiskoristiv.
Tintni ili ink jet printer od bilo kojeg proizvođača : Canon, Epson ili HP. Največa prednost mu je kolor ispis dok brzina i kvaliteta ispisa na običnom kopirnom papiru idu u prilogu laserskom printeru.
Ink jet pisači su puno sporiji prilikom ispisa. Primjerice 5 stranica kod ink jeta čekat ćete čak 1 minutu, a kod laserskog samo 20- ak sekundi.
Da ne davim puno s detaljima, ink jet printer je skloniji kvarenju od laserskog  zbog same tehnologije i konstrukcije uređaja. Ink jetov kapacitet ispisa u vijeku trajanja je od 15- 30 000 stranica dok i najslabiji laserski odrađuju od  50-250 000 stranica.

Veći problem

Poseban horor korisniku predstavljaju ink jet printeri koji koriste fiksne glave, koje kad se pokvare, koštaju od 600- tinjak  do 1500 kn! Takve fiksne glave prisutne su u Epson printerima gotovo svih modela zatim HP office jet svim serijama i nekim Canon serijama. Ne smatram time da su takvi printeri skloniji kvarenju, ali  kad se pokvare glave, bacite printer ako ste ga platili do 800 tinjak kuna jer je popravak neisplativ!

Zaključno

Zaključujem!
Ak’ su Vam bitne brzina i cijena ispisa onda savjetujem laserske printere dok ink jet predlažem onima koji misle printati malo, u boji i ponešto iskopirati. Stoga savjetujem,  bez obzira na tip uređaja koji nabavljate, koristiti isti barem jedanput mjesečno. Isprintajte barem jednu stranicu. Susretavši se sa par slučajeva gdje korisnicima printera koji su nam došli na servis sa praktično novim uređajima koji nisu radili po nekoliko godina, shvatio sam da uređaj kroz koji ne prolazi električni napon,  promptno propada. Problem nastaje u matičnim pločama i elementima koji su na njoj i koji brzo propadaju.
Zato printajte i ne pitajte =)
Idući tekst ću probati pisati o NEISTINITOJ fami mogu li zamjenski toneri štetiti uređajima  i kvariti ih?
Si jou.

Provjerite našu ponudu Laserskih printera
Provjerite našu ponudu Tintnih printera
Laser ili ink jet Blog Alfabet