Servis projektora

Popravak i  servis projektora

Servis projektora na adresi

U ovom blogu ćemo probati ukratko ali dovoljno jasno objasniti ulogu i funkciju upotrebe projektora u poslovanju, obrazovanju i razonodi.
Tvrtka Alfabet Inkubator nudi servis projektora.
Moderno poslovanje i obrazovanje je nezamislivo bez upotrebe video projektora,kojima se vizualno prezentira video materijal ili prezentacija za veći dio publike.Projektore po tehnologijii svrsi dijelimo na;

 • 4 K projektori
 • LED Projektori
 • LCD Projektori
 • Nebula Projektori
 • Laser Projektori
 • DLP Projektori
 • Svijetlosni Projektori
 • Optoma Projektori
 • TV Projektori
 • Video Projektori
 • Filmski Projektori
 • Školski Projektori

 

4k projektori su najpopularniji projektori spajaju se putem bluetootha,wi fi ja i USB sučelja.Montaža im je stropna.Koriste se kao kućna kina.

LED projektori se povezuju s uređajima poput mobitela, prijenosnih računala i još mnogo toga. Opremljeni su LED svjetlosnim slikama koje osiguravaju da projicirana slika ili video budu jasni i visoke rezolucije. To su projektori visoke kvalitete koji koriste LED za projiciranje slika. Njima se može upravljati daljinskim upravljačem i imaju produljeni vijek trajanja LED žarulje. Također se mogu montirati na strop i prenositi. Neki napredni modeli imaju čak i ventilator sa smanjenom bukom, koji buku može smanjiti za pola.

LCD projektori, popularno poznati i kao zamjene za dijapozitive ili grafoskope, jedan su od tipova video projektora koji prikazuju video i slike na platnu projektora ili bilo kojoj drugoj ravnoj površini. Obično proizvode manje kontrasta i zahtijevaju održavanje filtera. Sastoji se od lampe, tri ploče s tekućim kristalima, filtera i prizme koji su potrebni za stvaranje slike na ekranu. Imaju izvrsnu produkciju boja i vrlo su pristupačni. Obično su za profesionalne svrhe poput prezentacija, seminara i sastanaka.

Nebula projektori….su mini, prijenosni projektori koji obično radi na tri različita modusa. Nekad rade kao samostalni projektori, gdje se aplikacije mogu preuzimati i prenositi putem Wi-Fi veze. Dostupni su bežični, a ponekad i žičani s HDMI kabelom. Ugrađeni su im zvučnici, razlučivosti od 1080 piksela neke su od istaknutih značajki Nebula projektora. Nebula projektori mogu se lako primijetiti kao jedni od najboljih projektora na svijetu, sa svojim Android značajkama i zvučnim značajkama.Prenosivi su i lagani po pristupačnim cijenama.

Laserski projektori, Budući da imaju veći kontrast od projektora s lampom, laserski projektori ne zahtijevaju unutrašnjost jedinice projektora budući da rade na niskoj temperaturi. Vijek trajanja žarulje laserskih projektora određuje njihov životni vijek. Za njih je potrebno malo održavanja i prikazuju vjerne prirodne boje. Laserski projektori stvaraju slike i video zapise mijenjajući laserske zrake na ekranu. Vrlo su prikladni za obrazovna okruženja. Novi modeli imaju čak i glasovne asistente i jednostavno postavljanje slike.

Da ne opisujemo načine rada svake vrste projektora,nešto ćemo reći i o servisiranju i popravcima projektora.
Projektori su postali ključni dio obrazovanja učenika na istu foru kao i računala u 21 stolječu.Projektori su tako postali kao sustavi kućne zabave zajdno sa projektorskim platnima za gledanje HD i ultra HD filmova s Blue ray i DVD te PS4 ,Xbox i Nintendom.Evo nekoliko kvarova projektora koja možete samo popraviti a da ne dolazite na naš servis.

Nema slike/ provjerite jeli računalo iključeno,provjerite HDMI ili VGA vezu između projektora i računala,isključite ili ponovno pokrenite računalo.

Nema signala/ako projektor prikazuje poruku” nema signala” – provjerite jesli uređaj kojeg spajate s projektorom kompatibilan s dotičnim projektorom,možda ćete trebati nabaviti adapter,koristite li ispravan adapter?Ako imate Apple iOS tip, onda je potreban MD826AM/A adapter,testirajte svoj projektor na drugom HDMI uređaju bez korištenja adaptera,probajte drugi HDMI kabel.

Projektor prikazuje samo djelomično sliku/ imate problema sa rezolucijom vašeg projektora,uskladite rezoluciju projektora s rezolucijom prijenosnog računala ili stolnog računala.Razlučivost svog projektora možete provjeriti na na stranici sa specifikacijama korisničkog priručnika ili web stranici proizvođača.

Svjetlo na projektoru treperi/ Ako LED na projektoru treperi kada se projektor uključi, učinite slijdeće: pogledajte svoj korisnički priručnik za detalje.Istrošenost lampe projektora,sati rada metalhalogene ili standardne žarulje se kreću od 1500 do 2000 sati ili do 20 000 sati ako koristite LED žarulju. potražite zamjensku lampu za vaš projektor na alfabet.hr.LED žarulje su bolje od metalhalogenih ili halogenih žarulja jer traju višestruko dulje,puno su svijetlije i štite projektor od pregrijavanja.

Nema zvuka iz projektora/ ovose odnosi uglavnom na projektore sa ugrađenim zvučnicima, projektor bi trebao imati postavke glasnoče,prilagodite ih,upotrijebite daljinski i pritisnite tipku za isključivanje zvuka,pritisnite gumb za traženje izvora da se prebacite na ispravan ulaz.Provjerite svoj video izvor na računalu da provjerite da glasnoča nije smanjena ili utišana.Provjerite spojni kabel audio kabela između playera ili video izvora i projektora.

Evo još nekoliko vrsta kvarova, koje ako nemožete riješiti sami potražite u našen Alfabet servisu projektora.

Projektor se ne gasi, točke i crte na ekranu,loša kvaliteta slike,daljinski upravaljač projektora ne radi,pregrijavanje projektora,projektor nema slike,projektor se neočekivano gasi,boje su izobličene,sjene na slici,žutilo na slikama.
Svakako ako koristite projektor u svom radu na poslu ili za kućnu zabavu a nemožete sami popraviti kvar, donesite nama u Alfabet servis jer tu rješavamo probleme balastne ploče,izmjenu žarulje,zamjenu LED pogona,senzora slike, ljubičaste/plave točke na ekranu,gašenje projektora,uzroke problema sa crvenom bojom u projektorima,promjene boja povezane s toplinom.

Servisiramo i neke od poznatih proizvođača s ovog popisa:

 

Pogledajte video kako popravit jedan od kvarova na projektoru.

Što oglasi kaži za naš servis na njuškalu