O nama

ALFABET INKUBATOR D.O.O.

Osnovan je  2006. godine sa sjedištem u Zaprešiću kao obrt no ubrzo seli svoje sjedište u  Zagreb. Primarna djelatnost mu je obnova tonera i tinti te distribucija potrošnog materijala i  informatičke opreme na području Zagreba i šire okolice. U samom početku Alfabet team ima viziju: želi proizvesti kvalitetan proizvod tj.toner koji bi po svojoj kvaliteti bio jednak originalu ali po znatno nižoj cijeni naglaskom na vizualni dio ambalaže i pakiranja. Puni entuzijazma ulažemo u nabavu printera za testiranje i u tehničku opremu te početkom 2010 godine postižemo odlične rezultate prodaje i stječemo povjerenje naših korisnika. Unatoč raznim iskušenjima i teškoćama s kojima se svaki poduzetnik neminovno susreće u svakodnevnom poslovanju uspjeli smo zadržati visoki nivo kvalitete proizvoda i usluge te zadržati znanje i zaposlenike koji s istim entuzijazmom i vjerom u kvalitetan proizvod obavljaju svoj posao. Obrt Alfabet 2012 postaje Trgovačko društvo Alfabet Inkubator d.o.o. te kao takav i danas radi. U prvih 10 godina rada naučili smo kako biti fer igrač na tržištu. Uvijek nam je bilo važno zadovoljstvo kupca. U 11 godina korisnicima i tržištu smo ponudili niz novih proizvoda kao što su: servis printera, servis prijenosnih računala, umrežavanje i popravak kopirnih uređaja te tim načinom zaokružili našu ponudu. Danas tvrtka investira u novu opremu i održavanje stare, ulaže u marketing i opremanje 3 maloprodajne poslovnice. Tržište nas je prepoznalo kao pouzdanog partnera i tvrtku koja ima kontinuitet rada. Mislimo da i dalje možemo ponuditi zanimljive i kreativne proizvode našim kupcima. Iz naše ponude svakako izdvajamo Alfabet obnovljene tonere koji se odlikuju visokom kvalitetom ispisa i maksimalnim brojem stranica koje možete s njima isprintati, Alfabet tinte koje nastaju načinom da prazne original tinte čistimo i punimo novom bojom te prije pakiranja obavezno testiramo kako bismo broj reklamacija na tonerima i tintama smanjili na minimum te original tonere i tinte po odličnim cijenama kao i ostalu informatičku opremu.Sve više se fokusiramo i na web shop koji kontinuirano nadograđujemo sa novim artiklima te kupci imaju mogućnost nabave uredskog pribora i uredskog materijala.Od uredskog pribora izdvajamo: registratore,papir,pisači pribor itd. Time smo objedinili potrebe svakog ureda i omogućili nabavu i tonera,tinti i uredskog pribora.
Više o narudžbama uredskog pribora na:https:Uredski pribor

Tvrtka Alfabet prodajom uredske opreme tonera

Obnova i reparacija tonera i tinti

Cijenjeni korisnici printera ( pisača )!

Pokušat ćemo Vam ukratko obrazložiti što je to obnova tonera, koji je njezin cilj te prednosti i nedostatke.Obnavljanje tonera je tehnički postupak koji se sastoji od procjene toner kazete, njenog otvaranja, detaljnog čišćenja (usisavanja, ispuhavanja, poliranja) i zamjene dijelova (PCR, wiper blade, doctor blade). Procjena tonera je vrlo bitan dio samog postupka jer se već tada odvajaju toner kazete koje su spremne za obnovu od onih koje se odlažu u otpad jer su mehanički istrošene stoga se teško mogu kvalitetno obnoviti.
Nakon toga potpuno očišćena toner kazeta puni se prahom odgovarajućeg tipa granulacije za određeni model laserskog printera. Izbor toner praha je vrlo bitna stavka u postupku punjenja kazete jer nije svaki prah kompatibilan, a uporaba krivog toner praha daje rezultate koji ne zadovoljavaju osnovne norme ispisa. Poslije spomenutih postupaka toner kazeta se testira na laserskom pisaču  gdje mora zadovoljiti visoke kriterije ispisa. Nažalost naše tržište je zasićeno kineskim tonerima niske kvalitete ali i niske cijene na tržištu koja se kreće od čak 40 kuna na više. Radi se o tzv. klon tonerima tj. tonerima koji nisu obnovljeni već se radi o sasvim novom proizvodu koji, u većini slučajeva, nije testiran. Po našoj procijeni više od 40% takvih zamjenskih tonera ne zadovoljava osnovne kriterije za kvalitetan ispis. U djelatnosti kojom se bavi naša tvrtka i sami smo u nedostatku praznih original tonera posegnuli za istim klon zamjenskim kazetama koje po pravilu testiramo ( preko 3000 komada testiranih) te možemo svakako potvrditi taj podatak. Nažalost, prema konkurenciji koja distribuira takve tonere izražavamo čuđenje i nevjericu jer nisu organizirali testiranje istih u cilju eliminacije neispravnih tonera koji su preplavili tržište kako si ne bi radili lošu reklamu ali eto naša posla kako bi se reklo. Zamjenski toneri nisu sami po sebi loša pojava i dobrodošla je svaka konkurencija na hrvatskom tržištu, no lošoj robi u takvoj količini nije mjesto kod potrošača. Nadalje, za zamjenske tonere se može reći da nisu dobrodošli na europskom tržištu zbog patentnog prava samih proizvođača kao što su HP, Samsung, Canon, Lexmark, Brother i ostalih koji pokušavaju pravnim i zakonskim putevima te sankcijama spriječiti proizvodnju zamjenskih tonera i tinti u kineskim tvrtkama. U postupku pred međunarodnim sudovima su i sudske parnice zbog povrede prava proizvođača. Više o tome možete vidjeti na linku ETIRA: https://www.therecycler.com/posts/etira-files-opposition-to-canon-patent/.

Ostaje nam vidjeti kakve će ishode imati ovakve milijunske tužbe ali svakako naša  misija rada nije u fokusu takvih problema jer se Alfabet ne bavi proizvodnjom zamjenskih klon tonera već obnovom i servisom praznih originalnih toner kazeta.