HP u borbi protiv covida 19

Prodaja HP printera

HP donira D300e biopisače nevladinim organizacijama, sveučilištima i istraživačkim institucijama za ubrzanje istraživanja o lijekovima i cjepivima u borbi protiv COVID -19

 

                                                       Jeftini zamjenski toneri                                        

Uvodi bio printere u 4 glavna objekta:
• Španjolsko nacionalno istraživačko vijeće
• Laboratorij za otkrivanje monoklonskih antitijela u Fondazione Toscana Life Sciences (Italija)
• Centar za nuklearne receptore i staničnu signalizaciju (CNRCS) na Sveučilištu u Houstonu
• Sveučilišna bolnica Grenoble Alpes (CHUGA) (Francuska)

HP je najavio postavljanje HP D300e BioPrintera, pripadajućih kazeta za opskrbu i besplatnu obuku u istraživačke laboratorije u SAD -u i Europi kako bi se ubrzalo istraživanje lijekova i cjepiva za borbu protiv COVID-19. “Svatko od nas ima svoju ulogu u borbi protiv ove pandemije, a HP i HP zaklada donirali su milijune dolara u proizvodima i potporama za podršku lokalnim zajednicama pogođenim COVID-19 u cijelom svijetu”, rekla je Annette Friskopp, globalna voditeljica i generalna direktorica , Specialty Printing Systems-a, HP Inc. “Nadahnuti smo istraživanjem koje provode laboratoriji diljem svijeta kako bi bolje razumjeli ovu pandemiju, a ako HP D300e BioPrinter u rukama ovih znanstvenika može pomoći u ubrzanju istraživanja o lijekovima i cjepivima, naša je odgovornost iskoračiti i posvetiti resurse i tehnologiju kako bi se to dogodilo. ”

Kako radi?
BioPrinter s tehnologijom inkjet ispisa omogućuje automatizirano izdavanje laboratorija za “ispis” farmaceutskih uzoraka umjesto tinte. BioPrinter precizno dozira ili “ispisuje” količine od pikolitara do mikrolitara za brzo i pouzdano doziranje malih molekula i biomolekula. BioPrinter omogućuje laboratorijima da eliminiraju serijsko razrjeđivanje iz procesa – kao odgovor na dozu, minijaturizira volumne reakcije qPCR-a i lako raspršuje bilo koji volumen u bilo koji otvor za širok raspon aplikacija i za izdavanje malih količina u otkrivanju lijekova, u genomici i proteomici.
HP i njihova zaklada obvezali su se donirati tehnologiju i bespovratna sredstva u vrijednosti od oko 8 milijuna dolara za podršku mješovitom učenju i lokalnim zajednicama pogođenim COVID-19 u cijelom svijetu. HP i njegova globalna mreža partnera i kupaca također su proizveli više od 3,3 milijuna 3D ispisanih dijelova za štitnike za lice, respiratore, briseve za nos i druge predmete za distribuciju bolnicama.