Lexmark CX 317dn ukratko

Malo osvrta na seriju Lexmarkovih printera CX317.Uređaj je zadržao stari i kockasti izgled starije serije kolor printera koji su izgledom na stariju seriju CX310. Uređaj je prije svega skener, kopirka i printer koji koristi mrežu i ono najbolje što odlikuje uredski printer obostrani ispis.Uređaju se jedino zamjera što u startu ne dolazi kao wi-fi uređaj već se ta opcija doplaćuje i ugrađuje. Lexmark CX 317 nudi i nemalu brzinu ispisa od 25 stranica u minuti i to u boji , jaku gigabitnu mrežu te printanje s mobitela. Printeru je potrebno  12 sekundi za isprint prve stranice , što i nije malo vrijeme sobzirom na to da se uređaj nalazi na nekom šalteru! Printer posjeduje i 2,4 inčni LCD ekran te ladicu za papir od 250 listova te dodatna ladice od 500 listova što je doista puno za takav pisač. Rezolucija od 2400×600 dpi što je stvarno idealna za uredski printer a to postiše PANTONE tehnologijom.

Pantone tehnologija je sustav standardizacije boja koji pomaže u prepoznavanju i podudaranju boja.Pantone Color Matching System uvelike je standardizirani sustav reprodukcije boja. Standardiziranjem boja, različiti proizvođači na različitim lokacijama mogu koristiti Pantone sustav kako bi se osiguralo da se boje podudaraju bez izravnog kontakta proizvođača,Jedna takva upotreba je standardizacija boja u CMYK procesu.Lexmark je nešto napravio i na sigurnosti dokumenata ,postoje provjerene i testirane mrežne sigurnosne značajke i protokoli koji štite uređaj, osobne podatke i mrežu od neovlaštenog pristupa.

To znači da se svi dokumenti mogu sigurno i sigurno ispisati, čak i s mobilnog uređaja. Uređaj je namijenjen za do 5000 stranica mjesečno.Od potrošnog materijala koristi tonere 71B20 koji printaju 2300 stranica, toneri su i dalje odvojeni od developer (jedinica za nanos tonera na papir) jedinice kao i foto jedinice što znači da izmjenom tonera ne mijenjate i fotokonduktor valjke , stoga ćete za njih morati izdvojiti dodatna sredstva ali tek nakon 40 000 stranica kao i posudu otpadnog praha koja se mijena svakih 18 000 stranica.Navodno sa  Mac om ima problema s njegovim Ios gdje se može samo printati ali ne i skenirati jer ne vidi uopće ladicu za papir i papir kao kao i problem glasnoće prilikom rada.

Tvrtka Alfabet za ovaj printer nudi reparaciju toner kazeta pod nazivom 71B20K0 za 3000 stranica od 512,00 kn kao i boje 71B20M,y,c  za 3000 stranica.Alfabet zamjenski toneri 71B20K0 koriste se i u sličnim uređajima iste serije: cs317,cs417,cs517 i MFP uređaja cx 317dn,cx 417de,cx517de.

Tvrtka Alfabet nudi i zamjenske tonere Lexmark za veće kapacitete ispisa 3500 stranica pod nazivom.

Visoka cijena originala je ipak kod nas spuštena na  razumnu cijenu od 512,00 kn  sa pdv što svakako uređaj možemo preporučiti kao odličan odabir u uredskom poslovanju. Lexmark tonere 71B20Ko možete naručiti na našem web shopu.

Zanimljiv video možete pogledati na you tube linku:Lexmark cx317

Zamjenski toneri cx 317