Plaćanje i uvjeti dostave

Općeniti uvjeti poslovanja

Ovi uvjeti odnose se na prodaju proizvoda objavljenih na Internetskoj stranici www.alfabet.hr i u katalozima. Korištenjem ovih internetskih stranica Korisnik stranice www.alfabet.hr / Kupac potvrđuje da je upoznat i suglasan s Općim uvjetima poslovanja i uvjetima kupnje. Smatra se, da narudžbom i u cijelosti prihvaćaju Opći uvjeti poslovanja i uvjeti kupnje. Korištenjem ovih Internetskih stranica Korisnik potvrđuje da je upoznat i suglasan s Općim uvjetima poslovanja i korištenja. Nositelj svih prava na Internet stranici www.t alfabet.hr je trgovačko društvo Alfabet Inkubator d.o.o.

Uvjeti korištenja propisuju uvjete i pravila za Korisnike i odnose se na korištenje Internetske stranice www.alfabet.hr Korištenjem Internetske stranice Korisnici iskazuju da se slažu s Općim uvjetima poslovanja i korištenja te pristaju na korištenje Internetske stranice www. alfabet.hr u skladu s njima. Korisnike upućujemo da se prije same kupovine upoznaju s ovim Uvjetima te iste redovito provjeravaju kako bi bili upoznati sa svim pravima i obavezama.

Pravo Korištenja Internetske stranice osobno je pravo Korisnika i ne može se ni na koji način prenositi na druge fizičke ili pravne osobe niti je bilo koji korisnik ovlašten prijavljivati druge fizičke ili pravne osobe.

Ugovor o kupoprodaji proizvoda između Kupca i Prodavatelja zaključen je trenutkom narudžbe proizvoda.

Kupac može biti samo punoljetna i poslovno sposobna osoba. Ugovor u ime i za račun maloljetnika i potpuno poslovno nesposobne osobe mogu zaključiti njihovi zakonski zastupnici ili skrbnici, a djelomično poslovno sposobne osobe ugovor mogu zaključiti samo uz suglasnost njihovog zakonskog zastupnika ili skrbnika. Za postupanje suprotno ovoj odredbi Prodavatelj ne snosi nikakvu odgovornost.

Korisnik je osobno odgovoran za zaštitu povjerljivosti zaporki, na mjestima gdje one kao takve postoje. Korisnik je dužan dati točne, potpune i važeće osobne podatke prilikom ispunjavanja registracijskog obrasca. Postupanje suprotno tome, ovlašćuje Prodavatelja da uskrati takvom korisniku pristup ili ostvarenje svih ili dijela usluga koje nudi www.alfabet.hr

Korisnik je upoznat sa činjenicom da ponekad dolazi do prekida usluga, ili do događaja koji su izvan kontrole tvrtke Alfabet Inkubator d.o.o. te prihvaća da tvrtka Alfabet Inkubator d.o.o. nije odgovorna za bilo kakav gubitak podataka do kojeg može doći za vrijeme prijenosa informacija na Internetu. Korisnik se slaže i prihvaća da pristup Internetskim stranicama ponekad može biti u prekidu, privremeno nedostupan ili isključen.

Tvrtka Alfabet Inkubator d.o.o. zadržava pravo u bilo kojem trenutku i bez prethodne najave ako to smatra potrebnim, ukinuti ili izmijeniti sadržaj Općih uvjeta poslovanja, asortimana proizvoda, cijene proizvoda ili sadržaja Internetske stranice www.alfabet.hr. Stoga su Korisnici dužni prije svakog korištenja Internetske stranice www. alfabet.hr pregledati sadržaj Općih uvjeta poslovanja. Suprotno postupanje oslobađa Prodavatelja bilo kakve odgovornosti. Navedene promjene stupaju na snagu objavom na www. alfabet.hr

Korištenje ove Internetske stranice www. alfabet.hr isključivo je na odgovornost Korisnika. Prodavatelj se oslobađa od svake odgovornosti za štetu koja je mogla nastati prilikom posjete Internetskoj stranici www. alfabet.hr uslijed protupravnih radnji trećih osoba, računalnih virusa, prekidom u komunikacijskoj liniji, neovlaštenim pristupom, neprikladnim ponašanjem, nemarom i slično te drugih slučajeva za koje nije odgovoran Prodavatelj. Prodavatelj je oslobođen svake odgovornosti u slučaju nastanka okolnosti koje onemogućavaju korištenje www. alfabet.hr internetske stranice. Uvjeti ovog poglavlja odnose se na cjelokupni sadržaj Internetske stranice www.t alfabet.hr

Prodavatelj se u potpunosti odriče bilo kakve odgovornosti za točnost i/ili potpunost svih informacija i sadržaja koje se nalaze na www.alfabet.hr Internetskoj stranici. www. alfabet.hr zadržava pravo pogreške u opisu i slici proizvoda  postavljene prema informacijama proizvođača.  Svi sadržaji postavljeni na Internetskoj stranici postavljeni su kako bi kupcu olakšali izbor prilikom kupovine. Za nenamjerne greške ne odgovaramo. 

Na uvjete poslovanja primjenjuje se Zakon o zaštiti potrošača (N.N.41/14, 110/15).

Fotografije i tekst se postavlja na web stranicu u dobroj namjeri kako bi kupcu olakšali odabir prilikom kupovine. www. alfabet.hr ne jamči da fotografije proizvoda u potpunosti odgovaraju izgledu samog proizvoda. Za moguće nenamjerne greške kod opisa proizvoda ne odgovaramo. Moguće su razlike stvarnog proizvoda i fotografije kao i  opis proizvoda na ovim stranicama. Svi opisi se redovito i detaljno provjeravaju.

Podaci o žiro računima Alfabet Inkubator d.o.o.
RBA Banka IBAN:HR9724840081105834105, SWIFT:RZBHHR2X
ZABA Banka IBAN: HR5923600001102381804, SWIFT:ZABAHR2X

Sjedište: Ante Topić Mimare 11a, 10 090 Zagreb /Proizvodnja tonera i veleprodaja ,OIB:17826237673 , MB:2774810, Šifra djelatnosti: 9511
Osnivači/članovi društva: Aleksandar Zec,jedini osnivač

Temeljni kapital: 20.000,00 kuna
Upisano u sudski registar Trgovačkog suda u Zagrebu  

Značenje izraza navedenih u ovim općim uvjetima

1) Prodavatelj – trgovačko društvo Alfabet Inkubator d.o.o., Topića Mimare 11a, Zagreb, Hrvatska

2) www.alfabet.hr – web stranica u vlasništvu Prodavatelja

3) Kupac – svaka osoba koja je nakon pregleda i odabira proizvoda ili usluge izvršila registraciju svojih podataka te naručila proizvod ili uslugu.

4) Korisnik “www.alfabet.hr – svaka osoba koja web stranicu „www.alfabet.hr ” koristi u svrhu ostvarivanja kupnje proizvoda oglašenih na istoj ili dobivanja informacija o pojedinom proizvodu

5) Korištenje „www.alfabet.hr – pristup stranici www.alfabet.hr radi dobivanja informacija o sadržaju iste i/ili ostvarivanja web trgovine

6) Online kupnja ili web trgovina – ostvarivanje kupnje proizvoda putem „www.alfabet.hr

7) Proizvodi – svi proizvodi koji su istaknuti na „www.alfabet.hr “, a koje je moguće kupiti putem web trgovine.

Web trgovina – sklapanje i raskid ugovora o prodaji

Predmet i komercijalna svrha Ugovora je kupovina odabranog proizvoda ili usluge putem ” www.alfabet.hr ” web trgovine uz plaćanje odgovarajuće naknade – cijene toga proizvoda ili usluge. Ugovor se zaključuje sredstvima daljinske komunikacije (Ugovor sklopljen na daljinu) i to putem: internet narudžbe-web trgovina, tiskanih promidžbenih poruka s narudžbenicom, telefona s ljudskim posredovanjem.

Kupac je ovlašten izabrati mogućnost da ga Prodavatelj informira o novim proizvodima, proizvodima na akciji sl. (newsletter). Nakon uspješno obavljene registracije (pravilno popunjeni svi traženi podaci) na e-mail Kupca biti će dostavljena obavijest o uspješnoj registraciji.

Proizvodi koje je moguće kupiti oglašeni su na „www.alfabet.hr ” a uz svaki proizvod navedeni su podaci o specifikaciji proizvoda, cijeni. Cijena i uvjeti dostave navedeni su pod “Načini dostave”.

Odabir željenog proizvoda vrši se spremanjem u „košaricu” klikom na link „Košarica”. Ukoliko Kupac izvrši kupnju proizvoda koji je, u međuvremenu, prodan tada će Prodavatelj kontaktirati kupca radi dogovora o daljnjem postupanju (povrat uplaćenog iznosa, kupnja drugog proizvoda ili isporuka proizvoda iste vrste kada ga Prodavatelj pribavi od svojih dobavljača). Prodavatelj, osim netom navedene obveze, ne odgovara Kupcu u opisanom slučaju po bilo kojoj osnovi.

U „košarici” se nalaze svi proizvodi koje je Kupac odabrao za kupnju zajedno sa cijenom proizvoda i cijenom dostave te ukupnom cijenom (uključen PDV). Ukoliko Kupac želi nastaviti sa kupnjom odabire link „Kupi”, a sustav ga dalje automatski vodi do stranice „Narudžba” na kojoj je potrebno potvrditi podatke koje je kupac dao prilikom registracije, adrese dostave, potvrditi ili eventualno izmijeniti dostavu računa i odabir načina plaćanja (virmansko plaćanje, plaćanje pouzećem ili plaćanje kreditnom karticom). Detalji računa se mogu promijeniti u odnosu da li račun prima fizička osoba ili pravna. Ako račun prima pravna osoba potrebno je da kupac unese sve tražene podatke.

Po izvršenju naprijed navedenih koraka web trgovine i odabirom „Kupi” na stranici „Narudžba”, sustav automatski vodi Kupca na stranicu „Potvrda narudžbe”, a na kojoj se nalaze podaci o broju narudžbe, plaćanju kao i obavijest o slanju potvrdnog maila koji sadrži ponudu prodaje odabranih proizvoda te obavijest o e-mail adresi i besplatnom broju telefona putem kojih Kupac može dobiti sve potrebne informacije. Ako je kupac odabrao kartično plaćanje klik na „Kupi” vodi ga na unos podataka vezanih za plaćanje karticom. Također može odabrati i plaćanje na rate beskamatno ukoliko je to plaćanje moguće sa karticom kojom plaća.


Plaćanje

 

Plaćanje karticama putem interneta tj.CorvusPay a

Proizvodi se naručuju odabirom, korištenjem menija i popunjavanjem elektronskog formulara. Kupac može naručiti i kupiti proizvod kao registrirani ili neregistrirani korisnik. Proizvod se smatra naručenim kada kupac prođe cijeli postupak narudžbe.

Naručene Proizvode i dostavu, Kupac će platiti prema modelu kojeg sam izabere tijekom ispunjavanja narudžbe. Plaćanje Proizvoda je moguće izvršiti:

 • Direktnom bankovnom transakcijom
 • Plaćanjem prilikom preuzimanja
 • Jednokratnim plaćanjem kreditnim i debitnim karticama (Corvus PAY)
 • Plaćanje karticama u trgovini maloprodaje

Detaljnije upute o načinu i vrstama plaćanja možete pronaći ovdje:

 • Tipovi i vrste kartica kojima je moguće internet plaćanje: Maestro,Mastercard,Mastercard Electronic,Visa,Visa Electron,V pay te  Zagrebačka banka

          obročno plaćanje MasterCard i Visa karticama ZABE

 • Prilikom plaćanja kreditnim i debitnim karticama autorizacija plaćanja vrši se automatski. Prodavatelj snosi sve manipulativne troškove autorizacije kreditne/debitne kartice korisnika. U slučaju neuspješne autorizacije plaćanja postupak kupovine se prekida. Kupac je odgovoran za ispravnost podataka koji su navedeni korištenjem webshop usluge.
  Plaćanje se smatra izvršenim u trenutku primitka autorizacije od strane izdavatelja kartice.
 • Odabere li kupac bankovni transfer kao način plaćanja, nalog za prijenos mora se predati u roku od tjedan dana od primitka potvrde narudžbe. Kupac snosi odgovornost za kašnjenje uplate na račun prodavatelja, osim ako za kašnjenje nije odgovorna banka. Dostava se odvija po primitku uplate.
  U slučaju da uplata ne bude izvršena u navedenom roku Prodavatelj će postupiti i po naknadno izvršenoj uplati izvan roka isporukom kupljenih proizvoda, a ako ne bude mogao izvršiti isporuku iz opravdanih razloga, ugovor će jednostrano raskinuti i izvršiti povrat uplaćenih sredstava.
  Ako je uplata uredno izvršena i vidljiva na računu Prodavatelja, Prodavatelj će pristupiti isporuci naručenih proizvoda. Račun za narudžbu dostavlja se u pošiljci zajedno s robom i/ili putem e-mail pošte.
 • Plaćanje pouzećem se vrši isključivo u gotovini, dostavljaču prilikom same isporuke na navedenu adresu.
  Ukoliko Prodavatelj nije u mogućnosti isporučiti neki od naručenih proizvoda, kontaktirat će kupca telefonski ili putem elektronske pošte, te ga obavijestiti o navedenom. Kupac ima mogućnost otkazati naručeni proizvod te će mu biti izvršen povrat sredstava, ili zatražiti zamjenski proizvod. Svi ostali naručeni proizvodi biti će isporučeni Kupcu.
  Račun će biti poslan e-poštom na adresu kupca.

Kupcima se nude različiti modeli plaćanja:

 • Općom uplatnicom/nalogom (uplatom na šalteru banke, pošte, FINA-e ili Internet bankarstvom)
 • Plaćanjem na prodajnom mjestu gotovinom i svim vrstama kreditnih i debitnih kartica.

Plaćanje općom uplatnicom ili virmanom:
Nakon zaprimanja Vaše narudžbe, na Vaš e-mail dostaviti ćemo Vam neobvezujuću ponudu. Uplatu po ponudi možete izvršiti osobnim internet bankarstvom ili u bilo kojoj poslovnici banke, Fine, pošte… Nakon vidljive uplate ili dostavljenog dokaza o uplati, kupljene proizvode isporučujemo na željenu adresu dostave.

 

Plaćanje karticama na prodajnom mjestu

Plaćanje na rate BEZ KAMATA:

 • DINERS karticama do 12 rata – bez kamata
 • Karticama ZAGREBAČKE BANKE do 12 rata
 • Karticama PBZ BANKE do 12 rata
 • Maestro
 • Visa

Plaćanje na rate uz ugovor:

 • MASTERCARD karticom (Zagrebačka banka) do 36 rata

Za potrebe plaćanja debitnim karticama na rate, potrebno je imati aktiviranu uslugu od strane banke izdavatelja kartice.


Dostava

 

Naručeni proizvodi isporučuju se na cijelo područje Republike Hrvatske. Isporuka se obavlja putem naše dostavne službe isti ili slijedeći dan ( vrijedi samo za Zagreb i Zagrebačku županiju) te putem službe GLS a za ostatak Republike Hrvatske .Isporuka će uslijediti najkasnije u roku 3 radna dana od vidljive uplate na računu Prodavatelja. Ukoliko se pojavi nemogućnost isporuke odabranog proizvoda zbog toga što proizvoda više nema, prodavatelj je dužan obavijestiti kupca, a kupac ima pravo raskinuti ugovor i tražiti povrat novca ili pristati na naknadni rok za isporuku. Svi naručeni artikli nastojati će se isporučiti u jednom paketu. Ukoliko to zbog stanja zaliha neće biti moguće, Prodavatelj zadržava pravo isporuke u više pošiljki.

Dostava se obavlja sukladno uvjetima korištenja usluga dostavne službe GLSa, a smatra se izvršenom u trenutku predaje proizvoda dostavnoj službi.

Sve narudžbe zaprimljene radnim danom do 13 sati obrađuju isti dan kako bi u većini slučajeva naručena roba isti dan bila predana dostavnoj službi. Narudžbe nakon 13 sati radnim danom (osim petkom) predaju se sljedećega dana, dok se narudžbe od petka nakon 13 sati predaju ponedjeljkom. Ponedjeljkom se obrađuju i narudžbe pristigle tijekom subote i nedjelje. Nakon što se roba preda dostavnoj službi. Nažalost, prodavatelj nije u mogućnosti utjecati na daljnju brzinu dostave i moguće komplikacije vezane uz samu dostavu nastale od strane dostavne službe. Za svaku pošiljku Kupac ovjerava i potpisuje dostavnu listu po primitku pošiljke.

Na otoke koje pokriva GLS roba će biti isporučena prema rasporedu iz tablice.

Raspored dostave na otoke:

OTOK PONEDJELJAK UTORAK SRIJEDA ČETVRTAK PETAK
Krk X X X X X
Cres X X X X X
Lošinj X X X X X
Rab X X X X X
Murter X X X X X
Korčula X X X X X
Pelješac X X X X X
Vir X X X X X
Pag X X X X X
Hvar X X X X X
Brač X X X X X
Vis X X
Pašman X X

*na otoke koji nisu navedeni u gornjoj tablici dostavu vršimo putem Hrvatske Pošte
– GLS Croatia d.o.o. zadržava pravo promjene “Rasporeda dostave na otoke i manja mjesta” bez prethodne najave u slučaju tehničkih poteškoća ili više sile.

NAPOMENA: Navedeni dani dostave su podložni promjenama, za točne informacije o dostavama na otoke i manja mjesta obratite se na besplatni info telefon službe za komunikaciju s kupcima:0800 200 149 radnim danom 8-16 sati.

Brza zagrebačka dostava
Osim online, robu za brzu dostavu možete naručiti i telefonski. Prodavatelj spremno čeka vaše narudžbe na besplatnom telefonu 0800 200 149 od 8h do 11h od ponedjeljka do petka. Zapisat će sve vaše želje, pažljivo zapakirati i dostaviti. Kupcu na kućni prag između 10 i 16 h istoga dana. U slučaju web narudžbe vikendom – paket na vrata Kupca stiže u ponedjeljak.

Cijena brze zagrebačke dostave​

Minimalni iznos narudžbe za brzu zagrebačku dostavu (paket stiže isti dan za narudžbe primljene do 11 sati) iznosi 200,00 kuna i dostava iznosi 35,00kn.

Sve isporuke robe koje su naručene putem web shopa naplaćuju se 35,00 kn neovisno o iznosu naručene vrijednosti.

*Subotom i nedjeljom ne dostavljamo robu.

Zagrebačke dostavne zone
Brza dostava odnosi se samo na područja Grada Zagreba koje omeđuju sljedeće gradske četvrti: Dubec na istoku, Jankomir na zapadu, podsljemenska zona na sjeveru i Buzin-Odra na jugu. Ako se proizvod koji je upućen Kupcu vrati jer dostavna služba nije uspjela izvršiti dostavu, Kupac će o tome biti obaviješten e-mailom te će mu biti ponuđene slijedeće mogućnosti:

 • da se naručeni proizvod, na zahtjev Kupca e-mailom, ponovo dostavi na adresu Kupca odnosno primatelja
 • da naručeni proizvod preuzme na adresi jedno od Alfabet Inkubator trgovina uz prethodni telefonski dogovor o terminu preuzimanja

Ukoliko Kupac u roku od 3 dana ne odgovori na upućeni mu e-mail i odabere jednu od ponuđenih mogućnosti, odabrani proizvod biti će dostavnom službom upućen na adresu kupca.

Kada Prodavatelj putem dostavne službe isporuči proizvod Kupcu, Kupac je dužan preuzeti potpisom na račun otpremnici, čime potvrđuje da je proizvod uredno isporučen.

U slučaju da Kupac naruči robu i odbije ju primiti, Prodavatelj ima pravo uskratiti od uplaćenog iznosa kupoprodajne cijene iznos u visini troškova dostave i ostalih manipulativnih troškova iz cjenika dostave. Cijene u web shopu se razlikuju od cijena u našem maloprodajnom dućanu.

U rokove za isporuku ne računaju se:

 • dan prijema narudžbe/zahtjeva
 • vrijeme kašnjenja zbog netočne i nepotpune adrese Kupca
 • vrijeme kašnjenja zbog više sile ili drugih razloga za koje Prodavatelj nije kriv
 • neradni dani ako predstavljaju početak ili kraj roka

U slučaju da se naručeni proizvod plaća pouzećem, Prodavatelj će pristupiti isporuci robe po gore navedenim rokovima koji teku od potvrde narudžbe, a Kupac je dužan izvršiti uplatu prilikom odnosno prije neposrednog preuzimanja proizvoda.

Na našem shopu možete plaćati slijedećim karticama:

 

Online toneri i tinteSigurnsot plaćanja Alfabet shop Online toneri i tinte    web prodaja toneri  web prodaja toneri

 

 

Na našim lokacijama možete izvršit ćete sljedeće usluge servisa.

servis laptopa Gajnice, servis kompjutera Stenjevec, servis kompjutera Zagreb, servis laptopa Malešnica , popravak laptopa Gajnice,baterije za laptope