Lexmarkov novi update onemogućava rad

Lexmark zamjenski toneri

Kako stvari stoje izgleda da Lexmarkovo najnovije ažuriranje firmvera zaključava zamjenske i obnovljene tonere .
Europski proizvođači obnovljenih tonera izvještavaju da najnovije ažuriranje Lexmarkovih firmvera, verzija: LW80.DN2.P009 FDN.DN.E801, zaključava određene punjene tonere.

Novo ažuriranje softvera Lexmark je objavio 22. veljače 2021. Na web stranici Lexmark navodi da se update firmware a odnosi na pisače serije MS310. Prema Lexmarku, ovo ažuriranje firmvera poboljšava sigurnost i poboljšava performanse vašeg Lexmark uređaja ali i poništava korištenje zamjenskog potrošnog materijala, prije svega neutralizira čip na kazeti.Prije preuzimanja ažuriranja firmvera, korisnicima se preporučuje da pročitaju Ugovor  (EUA) i često postavljana pitanja (FAQ) prije preuzimanja i instaliranja ovog ažuriranja.
Lexmarkovo najnovije ažuriranje firmvera naravno zaključava obnovljene i zamjenske tonere koji se prodaju nakon ovog ažuriranja.

Proizvođač čipova, Zhono, radi na rješenju ovog problema te savjetuje i preporučuje da refilleri i proizvođači zamjenskih tonera obavijeste i upozore korisnike printera da ne preuzimaju i ne nadograđuju ovu verziju firmvera dok se ne nadju riješenja s novim verzijama čipova.

Ono što je zapakirano u uvjetima EUA-u i često postavljanim pitanjima jest da ažuriranje firmvera može uzrokovati da krivotvoreni i / ili neovlašteni proizvodi, potrošni materijal tj toneri i dijelovi, softver ili sučelja prestanu raditi.To je sigurno slučaj s europskim proizvođačima zamjenskih tonera koji izvještavaju o problemima s ovim najnovijim ažuriranjem firmvera.

Jednom kada se firmwear instalira na pisač, nema povratka. Lexmark u često postavljanim pitanjima jasno navodi da “neće ukloniti firmware s uređaja ili vratiti softver na prethodnu verziju.”