Hp dobio tužbu za svoje patente

Punjenje HP tonera Zagreb

Kineska ispostava tvrtke HP Co. Ltd (HP) dobila pravosudni spor vezan za povredu patenta nad kineskom tvrtkom koja proizvodi svoju verziju ink tinte  Zhuhai Sharing Color Printer Consumables Co.Tužba se odnosi na kršenje patentnih prava HP-ove ispisne glave i izrade zamjenske verzije čipova koji se ugrađuju na istu. U ožujku 2019. HP je preko svoje kineske HP tvrtke (HP) tužio Sharing Color sa sjedištem u Zhuhaiu navodeći da su novi integrirani inkjet ulošci Sharing Color 803 prekršili HP-ov patent.

Sporazum o nagodbi odobrio je sud za intelektualnu svojinu u Šangaju presudom o prihvaćanju tužbe. Presuda zahtijeva da tvrtka Sharing Color zaustavi uvoz, proizvodnju i prodaju uložaka koji krše autorska prava, a koji su kompatibilni s HP modelima tinti 60, 61, 63, 300, 301, 302, 650, 652, 678, 680, 802, 803, 818 i 901

Zhuhai Sharing Color Printer Consumables pristao je u skladu s ovom presudom obavijestiti svoje kupce da prestanu prodavati bilo koji proizvod koji krši autorska prava i opozvati sav preostali lager koji posjeduju njihovi kupci i dostaviti ga HP-u.

Sharing Color pristao je platiti neotkriveni iznos HP-u kao naknadu.

HP je ovim  agresivnim činom  poakazao vrlo uspješnu odlučnost u obrani intelektualne svojine na području kine.Spomenute modele tinti mi u tvrtci Alfabet uspješno punimo što je u skladu sa patentnim pravima, u ovom slučaju krimen se odnosi na proizvodnju novih klonova tintnih posudica kućišta kao i proizvodnje novih čipova koji su integralni dio tinte abez kojih printer nebi prihvatio tintu.