Hp ova zaplijena lažnih tonera i tinti

toneri za HP printere

Tvrtka HP je u suradnji s vlastima Ujedinjenih Arapskih Emirata u siječnju zaplijenila 72.000 krivotvorenih tinti i tonera za pisače iz skladišnog kompleksa u Ajmanu, javlja Khaleej Times. Vishnu Taimni (dopredsjednik i direktor HP-a regije Bliskog istoka) izjavio je: „Uspješna suradnja s lokalnim vlastima u pronalaženju lažne robe s tržišta UAE, dokaz je učinkovitosti HP-ovog program krivotvorenja i prijevare. ”
Surađujući s raznim tijelima, HP-ov tim za borbu protiv krivotvorina i prijevara (ACF) aktivan je na mnogim tržištima. U prosincu 2020. Izviješteno je da je tim HP ACF zaplijenio 54 000 jedinica krivotvorene robe u Nigeriji koja je sadržavala toner i inkjet uloške.
Saudijska carina u listpoadu 2020., uspjela je prekinuti ilegalnu prekograničnu trgovinu krivotvorenih toner uložaka za HP pisače. HP-ov ACF i vlasti zaplijenili su 6000 krivotvorenih tonera “spremnih za prodaju” prije nego što su uspjeli ući u Saudijsku Arabiju.

U rujnu 2020. HP izdaje novost o svojim naporima protiv krivotvorenja u Indoneziji, Koreji, Maleziji, Filipinima, Tajlandu, Vijetnamu i Singapuru, izvještavajući da je putem svog programa za borbu protiv krivotvorenja i prijevara (ACF) tvrtka zaplijenila 2,5 milijuna dolara (2,14 milijuna eura). ) krivotvorenih proizvoda i uklonio s više od 12.800 internetskih stranica u posljednjih sedam mjeseci.