Epsonova žalba Amazonu

Servis epsona

Epson optužuje još dva Amazonova prodavača za kršenje zaštitnih znakova Epsona.
Epson (Seiko Epson Corporation i Epson America, Inc.) podnijeli su žalbu Središnjem okrugu Kalifornije američkog okružnog suda 24. veljače 2021. optužujući dvoje prodavača na platformi Amazona za kršenje zaštitnih znakova.U sudskim novinama koje je primjetio časopis The Recycler, Epson navodi da “poduzimaju ovu akciju u borbi protiv raširenog kršenja njihovih prava na zaštitni znak”. Epson je podnio žalbu protiv Thomas Nelson i Ganter.
Prema Epsonovoj žalbi, optuženici navodno plasiraju spremnike s tintom i bočice kao nove, originalne Epsonove proizvode, za koje Epson kaže da obmanjuju potrošača i da “njihova loša kvaliteta nevjerojatno šteti imenu i ugledu “.
Epson dalje navodi da optuženi rade putem Amazonove tržišne platforme i “također koriste razne Amazonove usluge kako bi izbjegli otkrivanje, dok isto tako imaju koristi od velike vidljivosti i poslovnih usluga Amazona”.
Epsonove tvrdnje uključuju kršenje zaštitnih znakova, nelojalnu konkurenciju i lažno oglašavanje. Epson traži trajnu zabranu protiv optuženika; za uništavanje proizvoda; i da optuženici plate trostruku štetu.