Vrste spremnika s tintom i kako ih koristiti

uredski online

Tinta ima spremnike koji se sastoje od mikroskopskih mlaznica koje prskaju boju ili pigmentiranu tintu na papir u obliku – kapljica. Tinta ima dvije vrste spremnika – tinte na bazi boja i tinte na bazi pigmenta. Ono što razlikuje tintu na bazi boje i tintu na bazi pigmenta je to što tinta na bazi boja ima živopisniji rezultat boja na isprintanoj fotografiji i brže blijede, dok tinta na bazi pigmenta ipak nešto sporije blijedi. Spremnici s tintom imaju tekuću tintu i koriste se u ink jet printerima, odnosno tintnim printerima. Ink jet tintni printer je jeftin, te je i tinta za njega vrlo povoljna. Ako trebate printer za kućnu upotrebu, a želite kvalitetne i ne tako skupe rezultate, ink jet printer je pravi izbor za Vas. I ako se pri tome odlučite izabrati obnovljivu tintu, bit ćete oduševljeni!
Zašto zamjenska tinta? Obnovljena ili zamjenska tinta je tinta koja je prazna tinta originalnog proizvođača, očišćena je i ulivena joj je nova boja i zamijenjen čin kako bi ponovno pokazivala nivo napunjenosti. Ako se odlučite za obnovljivu tintu, štitite Zemlju i podržavate kružnu ekonomiju. I ovakve tinte su visoke kvalitete i zadovoljavaju ISO standard 24711.
Alfabet Inkubator u svojoj širokoj ponudi printera i ostale informatičke opreme, također nudi i obnovljive, zamjenske te originalne tonere i tinte. Od zamjenskih tinti u ponudi izdvaja marke:
• Brother po cijeni već od 49.00 kn
• Canon po cijeni već od 39.00 kn
• EPSON po cijeni od samo 29.00 kn
• HP po cijeni od 75.00 kn
Također, samo u ponudi Alfabet Inkubatora u cijeloj Hrvatskoj možete kupiti zamjensku tintu HP 305BLXL 3YM62AE crne boje duploga kapaciteta po cijeni od samo 159.00 kn.
Osim bogate ponude zamjenskih tinti, u ponudi Alfabet Inkubatora, možete pronaći i uslugu zamjene istih po vrlo povoljnim cijenama.
Inkjet pisači imaju uloške koji ispisuju obrasce, pisma, ugovore, jednom riječju dokumente. Dogodi li se da uložak ostane bez tinte, potrebno ga je mijenjati s točno određenim uloškom kako bi Vaš pisač nastavio raditi i dalje. Kako to otkriti?!
Pa svaki spremnik ima ispisan broj na sebi koji Vam onda pomaže prepoznati Vaš uložak u trgovini kada ga kupujete. A kako pronaći taj broj, te kako izgleda cijeli proces dopunjavanja tinte, možete pogledati u videozapisu na poveznici. Ili jednostavno donesite taj uložak i zamolite osoblje u trgovini da Vam pomogne s potragom za istim, ali novim uloškom.

Što kada imate printer sglavom u printeru ?

Broj spremnika koje Vaš pisač posjeduje je otisnut na vrhu ili prednjoj strani glave spremnika s tintom na naljepnici. Glava spremnika s tintom, kako ju prepoznati po njezinom određenom broju te kako ga zamijeniti možete pogledati u videozapisu na poveznici. Naljepnica na kojoj se nalazi broj, također sadrži i boju uloška – crna, magenta, žuta i cijan. Ako vaš pisač sadrži spremnik s tintom u boji koji kombinira sve tri boje – magenta, žutu i cijan – kombinirani spremnik sadrži jedan broj umjesto tri broja. Točan broj također se može pronaći na svakom spremniku s tintom.

Ako Vam i sve ovo nije pomoglo, broj spremnika s tintom možete provjeriti i u priručniku Vašega pisača. Broj možete pronaći pored teksta: Broj uloška ili Vrsta uloška. Zapišite brojeve na komad papira ili ponesite priručnik sa sobom u trgovinu kako biste brzo mogli pronaći spremnik s tintom.

Osim na spremnicima, na pisaču i u priručnicima, određeni modeli pisača, poput HP pisača imaju karticu koju dobivate pri kupnji pisača i na njoj su otisnuti brojevi spremnika s tintom za Vaš pisač. Osim toga, ta kartica ima i naziv marke te broj modela Vašega pisača. Kartica je mala, veličine je standardnih kartica te ju lako možete spremiti u novčanik i uvijek imati sa sobom.

Tako kada odete u trgovinu sa zamjenskim tintama jednostavno možete pokazati karticu i specijalizirano osoblje naše trgovine Alfabet odmah će Vam znati pomoći.
A kako možete prepoznati da Vam nedostaje tinta u pisaču, prije nego li pokušate printati i ništa ne isprintate?
Svi HP-ovi printeri imaju ikonicu tinte (i/ili tonera) otisnutu na displayu. U obliku ikonice kapljice crne boje. Ili jednostavno možete fizički provjeriti razinu tinte. Ili kliknete na dio HP Instant Ink (ikona kapljice tinte i spremnika). Ako Vam i ovo ne pomaže, kliknite na videozapis na poveznici i jasnije vidite kako provjeriti razinu tinte u printeru. Za više informacija o HP printerima posjetite web stranicu ili se obratite timu Alfabet Inkubatora na lokaciji: Ante Topić Mimare 11a, 10 090 Zagreb ili se javite na e-mail: alfabet@alfabet.hr ili nazovite na besplatni broj telefona: 0800 200 149 od ponedjeljka do petka od 8:00 do 17:00.
Također, važno je za zapamtiti kako svaki spremnik za tintu ima na sebi označenu minimalnu količinu potrebnu za kvalitetan rad printera. Ako je razina tinte manja od minimalne, to može uzrokovati loše isprintan dokument, dok razina tinte iznad maksimalne razine preporučenog punjenja može uzrokovati curenje tinte.