Zašto je dobro obnavljati tintu?

Popravak laptopa

Prije svega, vrlo je važno znati što je tinta. Tinta je jedan od dva potrošna materijala koja se koriste pri printanju. Drugi potrošni materijal je toner, a sve razlike tinte i tonera, pročitajte na blogu Što je bilo prvo – tinta ili toner?
Prisjetimo se… Tinta ima spremnike koji se sastoje od mikroskopskih mlaznica koje prskaju boju ili pigmentiranu tintu na papir u obliku – kapljica. Tinta ima dvije vrste spremnika – tinte na bazi boja i tinte na bazi pigmenta. Ono što razlikuje tintu na bazi boje i tintu na bazi pigmenta je to što tinta na bazi boja ima živopisniji rezultat boja na isprintanoj fotografiji i brže blijede, dok tinta na bazi pigmenta ipak nešto sporije blijedi. Spremnici s tintom imaju tekuću tintu i koriste se u ink jet printerima, odnosno tintnim printerima. Ink jet tintni printer je jeftin, te je i tinta za njega vrlo povoljna. Ako trebate printer za kućnu upotrebu, a želite kvalitetne i ne tako skupe rezultate, ink jet printer je pravi izbor za Vas. I ako se pri tome odlučite izabrati obnovljivu tintu, bit ćete oduševljeni!
Zašto izabrati zamjensku tintu? Pa prije svega je puno jeftinije, što je odlično za kućni budžet! Također, zamislite samo koliko smeća i otpada smanjujete! Koristite jedan spremnik puno puta! Postajete pravi, ekološki prihvatljiv građanin! Neke od razloga zašto zamjenjivati tintu, pogledajte na poveznici.
Dalje u tekstu, pronaći ćete razlike između ink jet spremnika i spremnika s tintom.
Ink jet spremnik ima tintni uložak napravljen od tinte na bazi otopljene boje u vodi ili glikolu. Proces nanošenja boje na papir je takav da ovi ulošci prskaju tekućinu na papir kao sitne precizne kapi iz mlaznice i pri tome tintni ulošci imaju ugrađene mikročipove koji kontroliraju raspršivanje tinte za točan ispis. Ovakvi su spremnici dobri pri ispisu dokumenata, ali i fotografija u kućnoj uporabi. Tako ovakav jedan spremnik može ispisati 300 do 400 stranica i to na papiru raznih vrsta, od papira visokog sjaja i čak i na tkaninama! Kako možete ponovno puniti ink jet spremnik, pogledajte na videozapisu.
Kada je riječ o spremniku s tintom, pisači sa spremnikom tinte su oni koji se mogu ponovno puniti. Ovakvi pisači imaju spremnike s tintom koji stalno opskrbljuju tintu na mlaznici pisača. Većina pisača sa spremnicima za tintu koristi elementima sa silicijem za brzo zagrijavanje i isparavanje malih količina tinte. Isparena se tinta onda širi i sitne kapljice tinte šalje do mlaznice za ispis. Tako se takva tinta raspršuje na papir u obliku mikroskopskih kapljica tinte za ispis fotografija i dokumenata. Ovakvi pisači nude ponovno punjenje spremnika prema vlastitim, individualnih zahtjevima korisnika printera. Kako možete zamijeniti tintu u ovakvim pisačima, pogledajte na videozapisu na poveznici. Ovakvi su pisači dizajnirani za ispis čak 1000 ispisa, a vjerojatno i više, ovisno o kapacitetu tintnom spremnika. Također, ovakvi pisači mogu ispisivati tintu na većini papira. Pisači sa spremnikom tinte dobri su i za crno-bijeli ispis, ali i ispis u boji Također, mogu ispisati odlične postere i raznovrsne dokumente.
A u ponudi Alfabet Inkubator trgovine imate sljedeće HP modele:

• HP tinta 21bk
hp tinta 56bk
• zamjenska tinta 301bk
• tinta 300 bk
• HP zamjenska 302bk
• Hp zamjenska tinta 305xlbk
• HP zamjenska boja 304bk
• HP zamjenska 650bk
• HP zamjenske tinte 652bk

Što se tiče zamjenskih tinti, one se dijele na zamjenske kineske tinte s novim čipom te HP punjene tinte što možete obaviti u trgovini Alfabet Inkubator na način da vi donesete praznu tintu, a djelatnici Alfabet Inkubatora ga napune. Ove zadnje tinte su punjene OCP inkom i po ispisu spadaju u vrh kvalitete , dok zamjenske tinte postoje samo u XL dakle većoj varijanti, ali na njima je i novi čip putem kojega možete pratiti potrošnju tinte.
Ono što je važno istaknuti, Alfabet Inkubator je jedini koji na području cijele Hrvatske u ponudi ima Zamjensku tintu HP 305BLXL 3YM62AE CRNA dupli kapacitet koja ima 19 ml tinte u spremniku, a kapacitet pokrivenosti joj je 378 A4 stranica papira. Možete ju potražiti na poveznici ili kontaktirati Alfabet Inkubator na broj telefona 0800 200 149 ili putem e-maila alfabet@alfabet.hr / info@alfabet.hr.
Osim jedinstvene ponude jedinog modela zamjenske tinte, cijelu ponudu zamjenskih tinti Alfabet Inkubatora možete pogledati na stranici imate zamjenske tinte od kapaciteta od čak 730 stranica. Tinte su rađene u EU i punjene su na 200%! A samo neke od tinti iz ponude Alfabet Inkubatora su:
• Zamjenska premium tinta HP 652XLBK (F6V25AE) alfabet CRNE boje po cijeni već od 137 kn
• Zamjenska tinta HP 305CLXL 3YM60AE CMY dupli kapacitet već od 165 kn
• Zamjenska tinta (HP) CH564EE HP 301CXL BOJA dupli kap. već od 129 kn
• Zamjenske tinte HP komplet 364 XL-bk,c,m,y kapaciteta 500 stranica u bojama CRNA, PLAVA, ŽUTA, MAGENTA po cijeni od samo 110 kn
• Zamjenska tinta HP 933XL Plava/Cyan(C) kapaciteta 8000 stranica za samo 79 kn
Za pomoć pri pravom odabiru tinte, obratite se uslužnom osoblju Alfabet Inkubatora. A ako Vas zanima kako izgleda unutrašnjost tintnog printera, možete pogledati u videozapisu na linku ili se obratiti Alfabet Inkubatoru koji će Vam po pristupačnim cijenama učiti puno i olakšati posao!
• Servis ink jet printera ( zamjena uzimača papira, izmjena folije grijača,popravak senzora papira, odštopavanje glave)-390,00 kn
• Zamjena ispisne glave na Epson printerima od 220,00-290,00 kn

U ponudi nudimo i prodaja epson dijelova , te prodaja epson glava na linku.

Sve cijene ovise o modelima i složenosti skidanja i odvajanja elementa, ali su u okviru 300,00 kn.
Ako se još uvijek nste odlučili zašto kupiti zamjensku tintu, pogledajte kratki videozapis na poveznici  i možda promijenite mišljenje!