Problemi sa HP CF217 tonerima

Problemi sa HP CF217 tonerima Alfabet. .."toner lupa, toliko da mislim da će nešto puknuti u printeru!", ovim riječima nekoliko korisnika printera M102,M130
Problemi sa HP CF217 tonerima Alfabet

..“toner lupa, toliko da mislim da će nešto puknuti u printeru!”, ovim riječima nekoliko korisnika printera M102,M130 itd., a koji koriste toner CF217 javilo se kad su nam reklamirali CF217. Pored toga što neki prodavači prodaju zamjenski toner CF217 bez čipa. Tj. stari čip s originalne koji se prebaci ( mada ne znam kako bi se netko još i time bavio, obzirom da je čip minijaturan veličine 1/3 SIM kartice) na novu zamjensku video: Prebacivanje čipa video. Mislim da je to prava mala gnjavaža, jer printer i pored toga javlja da je toner prazan. Uz navedeni problem prebacivanja, pojavio se i veći problem sa zamjenskim tonerima tog modela. On je da zamjenski toneri nisu u stanju odraditi niti pola kapaciteta tj. 800 stranica, a da ne rade buku i lupu u uređaju. Zašto se to događa?

Zašto toneri u početku rade normalno, a kasnije rade probleme

Kad se pogleda cijeli dizajn i arhitektura tonera CF217, pada mi na pamet da je HP ili u problemima s budžetom oko dizajna novih tonera ili su dobro zapaprili kineskim proizvođačima zamjenskih tonera. U svakom slučaju uspjeli su u tome. Kao prvo kod  dizajna tonera CF217 primjećuje da je HP odvojio  posebno develop jedinicu i foto jedinicu. Što je do sada bila praksa kod Lexmarka i Epson printera. Drugo toner CF217 je konstruiran sa tzv. kardanom (tako sam ga nazvao) malim plastičnim gearom kojeg je Hp očito zaštitio patentom, a kojeg proizvođači klonovskih tonera ne mogu imitirati tj. ne smiju. Problem je u dimenzijama tog geara koji je sličnih dimenzija, ali ne i istih i po mom mišljenju to je odgovor na lupanje nakon 100 tinjak isprintanih stranica.

Problem uzrokuje pucanje plastike

Spomenuti kardan nakon nekog vremena popuca tj. plastika sličnog oblika popuca od sile prilikom momenta okretanja. Testirali smo za sada 2 vrste zamjenskih tonera koji su najzastupljeniji na našem tržištu i svima je zajedničko da rade probleme nakon 100-200 stranica. Pouzdano svakako rade obnovljeni originalni toneri, koji koriste originalni HP potrošni uložak. No, tih tonera na tržištu je puno manje u odnosu na zamjenske. Isti problem je prisutan kod HP kazete CF230 koja je dizajnirana na isti način, izuzev drugog čipa i male razlike u dimenzijama, ali filozofija rada je ista.

Obzirom da je i cijena materijala za reparaciju te kazete poprilično visoka ( čip 140,00kn), ostaje nam zaključak da je korisnik koji je planirao koristiti printer za poslovnu upotrebu naviknut na HP omjer cijene i kvalitete ipak ostao zakinut tj. prevaren. Tako s ovim tegobama i cijenom ispravnog tonera od 290-340 kn, ovisno kod koga ga se kupuje i odnosom koliko s njom možete isprintati. Primjećuje se da će HP sa najjeftinijim laserkim modelima printera i kazeta, koristiti fine mehaničke sklopove, koje planira štititi patentom. Trenutno HP i Canon vode sudske sporove sa kineskim tvrtkama, koje krše patentna prava i proizvode klon zamjenske kazete.

Možete ovdje pogledati ponudu punjenog CF217 Alfabet tonera
Provjerite ponudu naših zamjenskih Alfabet tonera za sve printere
Problemi sa HP CF217 tonerima Alfabet